Aanbod voor wedstrijdvechters en recreanten
Mousid Gym is een kickboxschool in Amsterdam Oost die bekend staat om zijn wedstrijdvechters. Afgelopen jaren zijn we een belangrijke ontwikkeling doorgegaan en hebben wij ons aanbod verbreed. We zijn nu meer gericht op trainingen voor recreanten, zaktrainingen en trainingen voor vrouwen.

Mousid Akhamrane: “Ons doel is niet alleen maar wedstrijdvechters te creëeren maar vooral ook recreanten beter maken en het beste uit de jeugd naar boven te halen. Mensen die kickboxtraining willen volgen hoeven niet te sparren. We zijn sterk in zaktrainingen en bieden dit compleet aan. Zaktrainingen volgen bij ons is niet alleen maar beuken. Wij geven leden de mogelijkheid in deze les techniek te leren en hun conditie op een high level te brengen.”

Personal training
Mousid Gym biedt personal trainingen aan om 1-op-1 kickboxtechniek te leren zonder het risico te lopen zelf een klap te moeten incasseren. Mousid: “Personal training is heel veel gevraagd. Ondernemers, directeuren en mensen die bijvoorbeeld piloot zijn willen padsen zonder zelf te moeten sparren. Ik bied ze die mogelijkheid en geef ze de kans om het kickboxen zuiver te leren.”

Een goede techniek is de basis voor elke kickboxer
Veel sportscholen in Amsterdam bieden kickboxtrainingen aan. Helaas is het niveau van de trainers sterk wisselend. Mensen komen daar pas na verloop van tijd achter en moeten dan de basis opnieuw leren. Mousid: “Als iemand de basis verkeerd leert, is het lastiger om dit af te leren dan om het gewoon opnieuw te doen. Ik daag mensen uit om hun technieken vanaf het begin zuiver te leren. Alleen dan kun je verder komen. Zowel als wedstrijdvechter als recreant. Een goede basis is crucial voor iedereen die met kickboxen aan de slag wil. Zowel volwassen als jeugd. Zowel wedstrijdvechter als recreant. Helaas ontbreekt die goede basis vaak. Kies de juiste trainer om te voorkomen dat je later vastloopt in je techniek.”

Trainingen die een lijn volgen
Veel trainers werken met topvechters maar in veel gevallen zijn deze vechters niet door die trainer gemaakt. Mousid: “Die vechters zijn komen overwaaien. Een verschijnsel dat ik herken. Jonge talenten leren de basis bij ons of bij een andere goede sportschool. Die jongens winnen veel wedstrijden en worden kampioen. Een groot deel gaat zich dan als een kampioen gedragen in de sportschool en zij proberen de baas over de trainer te spelen. Bij ons is hier geen ruimte voor. Ook een kampioen moet luisteren naar de trainer. De trainer is de baas in zijn eigen toko. Zo zie ik dat en dat breng ik ook zo over op mijn zoon.”

“Een goede sportschool werkt volgens een strakke lijn. Hoeveel sportscholen zie je nog waar mensen afgroeten na de training? Hoeveel sportscholen beginnen de les met het doornemen van een methodiek? Het is niet handschoenen aan doen en beginnen met beuken. Er zit geen lijn op.”